Facebook, Twitter i Google+, imprescindibles?

Hola,

De nou us convidem des del Blog dels Cicles Formatius i des del Blog de Batxillerat del Col·legi Sant Josep Obrer de L’Hospitalet, a acompanyar-nos en l’aprenentatge en l’ús de les Xarxes Socials.

Com ja us vàrem explicar fa un temps en un primer post sobre el Markting Digital , els alumnes de Cicles Formatius estan realitzant dins del mòdul d’Informàtica de Gestió Administrativa una introducció prou acurada dins d’aquest món, i òbviament, les xarxes socials, concretament Facebook, Twitter i Google Plus esdevenen claus en l’estudi del MD.

Potser vosaltres, com a aficionats o com a possibles gestors de xarxes en el vostre treball o en el vostre propi negoci, us heu preguntat si cal tenir, si és imprescindible, alguna xarxa social en concret, i aquesta és sens dubte una pregunta clau en una bona planificació de MD. Per això és força interessant que de cara al futur els nostres alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, coneguin aquests continguts i principis.

Primer de tot, i com a norma general, es podria dir que no, que cada empresa ha de triar molt detingudament en quines xarxes vol tenir presència, i això sí, una vegada s’ha fet la tria, aleshores cal fer-ne una gestió planificada i monitoritzada, de tal manera que res es deixi a la improvització i que res quedi sense ser seguit una vegada ja ha estat publicat.

Sembla però, que Facebook és la xarxa on tothom hi és, i que per tant cal ser-hi. Aquesta reflexió és certa, però potser el que volem és, justament, triar la nostra audiència aprofitant que les xarxes socials ja “trien” el seu públic. Així, potser estem, per la nostra activitat, molt més interessats en potenciar una xarxa social amb perfils més interessats en la Comunicació 2.0, com pot ser Google Plus, i tenir també, com a canal de comunicació constant i diari un canal de Twitter actiu i ben gestionat.

Cal tenir present que en aquest camp trobarem tantes opinions com persones, i que tothom pot tenir part de raó. La presència a Facebook és molt important per a moltes activitats econòmiques o de qualsevol tipus, però no per a totes. Ara bé, la possibilitat de fer anuncis i de promocionar posts a Facebook, accions de pagament, són molt interessants i poden ser molt rendibles per a moltes activitats, tot i que no per a totes.

El Twitter és, possiblement, la xarxa més transversal, per dir-ho d’alguna manera, tothom pot utilitzar i aprofitar un autèntic Canal de Comunicació directe, breu i clar com Twitter, sigui quina sigui l’activitat realitzada, i aprofitar que, tot i que en una piolada tens 140 espais, el fet d’incloure-hi links la converteix en uan petita porta a on es vulgui. Així doncs, possiblement, i malgrat el risc que això implica, podriem dir que Twitter és la més “imprescindible” de totes.

Ara bé, Google Plus ha esdevingut una xarxa clau pel posicionament web, pel denominat SEO (Search Engine Optimization) i els seus “+1” , l’equivalent dels “likes” de Facebook, són molt importants en el procés del Marketing de Continguts, i tenint això present, ens atreviriem a dir que no és imprescindible?

Penseu que utilitzar el blog com a generador de continguts que, compartits a les xarxes socials, generen moltes accions per part de l’audiència (+1, shares, likes, RT’s,FAV’s, comentaris,etc) és fonamental actualment per a una gestió completa i continuada del SEO, en decriment de la tendència a creure que el SEO és una acció que es fa només una vegada, quan es configura el lloc web i que és per tant, una acció purament tècnica.

Per tant, la gestió de xarxes socials hauria d’estar sempre molt relacionada amb un blog dinàmic i que generi continguts  propis i de qualitat, i així, facilitar que el Blog del nostre Web i les nostres Xarxes Socials tingui un bon “feedback” d’audiència.

En un proper post, us parlarem d’altres xarxes més especialitzades en, per exemple, imatges. Pinterest, Instagram i Flickr són capdavanteres en la gestió social de les imatges i són, i aquí tornem a la dificultat de generalitzar en aquests temes, imprescindibles per  unes empreses o entitats i simplement complementàries per d’altres.

Gràcies i fins la propera !!

COL·LEGI SANT JOSEP OBRER L'HOSPITALET XARXES SOCIALS

Publicat per ramoncolet

Professor de Cicles Formatius i Assessor de Marqueting Digital.

One thought on “Facebook, Twitter i Google+, imprescindibles?

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: