BLOGGER, WORDPRESS, TUMBLR…AJUDEU-ME !!

Hola a tothom,

Des del Batxillerat i  els Cicles Formatius seguim treballant per tal de donar-vos nous coneixements i experiències en el terreny de la “Comunicació 2.0”, és a dir, en tot allò que té a veure amb la gestió d’aplicacions i de continguts a la xarxa.

En aquest post volem ajudar-vos a tots aquells que teniu pensat iniciar l’exigent però gratificant tasca de dur un BLOG i teniu dubtes en el moment de triar quin editor és el mes adient per a vosaltres.

El primer que us recomanem és que us feu una pregunta molt senzilla i directe: “per a què vull el Blog???” Així, la nostra recomenació variaria en funció de l’objectiu del Blog, que també vindrà determinat en funció de si és un blog personal, o si és un blog corporatiu o d’empresa.

Us proposem el següent, us explicarem els tres editors de blogs més utilitzats, els que ensenyem al nostre centre, ja sigui a l’ESO, a Cicles Formatius o a Batxillerat, i veient el que us en diem, ho tindreu molt fàcil per a fer la millor tria…esperem !

BLOGGER: És l’editor Blog de Google i possiblement és el millor si teniu un nivell inicial o mitjà en la gestió d’aplicacions web i d’espais a la xarxa. És molt intuitiu i el seu sistema de Widgets facilita moltíssim el poder fer un blog molt atractiu i usable. Si penseu que no teniu un nivell superior al d’usuari en el món 2.0 i el vostre Blog serà personal, per exemple sobre el vostre barri favorit de L’Hospitalet, no corporatiu, Blogger serà possiblement la millor opció per a vosaltres.

Cal tenir present també que Blogger va incorporar fa temps la possibilitat d’incloure-hi pàgines, amb contingut fins i tot estàtic, donant així si es vol un format més “web” al blog, diferentciant el nostre blog del típic amb un scroll i el resum de les entrades en un dels laterals. Només cal tenir un compte de gmail per accedir-hi i les seves plantilles, tot i que sota la nostra opinió no són tan actuals i usables com WordPress, presente moltes opcions per tal de triar la millor segons la temàtica del nostre blog i els notres gustos estètics.

WORDPRESS: El nostre favorit, sens dubte. Senzillesa, usabilitat, molt còmode per treballar el SEO (posicionament) i molt complet amb la possibilitat de fer autèntics webs amb un blog incorporat com a part més dinàmica i fonamental pel SEO. Cal, això sí, tenir un nivell una mica superior al d’usuari en aplicacions web, però també és cert que amb paciència i buscant tutorials o comunitats, per exemple a Google Plus, sobre el món WordPress, podreu aprendre moltíssim i tirar endevant sense problemes un Blog de WP.

Si el Blog tindrà un objectiu comercial, corporatiu,  aleshores sí que us recomanem moltíssim la tria de WP, per la seva capacitat de treballar el SEO desde la feina realitzada a les paraules clau marcades i perquè les seves plantilles estan molt pensades sota els darrers criteris d’usabilitat i de navegació àgil.

Cal tenir present que el Blog per a treballar purament online és l’anomenat worpress.com, ja que a wordpress.org hi trobareu el programa per a descarregar i instal·lar en un servidor de pagament, i està més pensat per a portar webs que, generalment, incorporaran un o diversos blogs amb objectius de marqueting de continguts pel SEO del web.

TUMBLR: Parlar de tumblr sempre és complicat, ja que és difícil de classificar. Aquest espai que pertany a Yahoo és molt atractiu pel microblogging amb suport multimèdia, i també se’l pot considerar una Xarxa Social. Els blogs portats a tumblr presenten un gran atractiu visual gràcies a que tumblr està dissenyat expresament per suportar contingut multimèdia, més que per a treballar semànticament paraules clau a treballar. En aquest cas WP és possiblement la millor opció.

Així Tumblr és ideal per a una persona amb un nivell d’usuari acostumat a compartir molt contingut audiovisual i sense tenir objectius de compartir molt de text o sense una especial preocupació pel posicionament, com per exemple per portar blogs personals. Ara bé, Tumblr és una opció molt utilitzada i recomenable per a Blogs de contingut de creació artística de qualsevol tipus, pel seu tractament i comoditat en la gestió d’imatges i videos.

Com a resum, podem simplificar molt dient:

Vols un blog personal sense gran objectius de posicionament i tens un nivell inicial en gestió d’aplicacions ?? Doncs tria Blogger !!

Vols un blog corporatiu amb gran objectius de posicionament i tens un nivell mitjà en gestió d’aplicacions ?? Doncs tria WordPress !!

Vols un blog personal, preferiblement artístic o molt creatiu, amb molt de contingut multimèdia i el teu nivell de gestió de contingut multimèdia és l’inicial ??? Doncs tria Tumblr !!

Gràcies a tots i si us ha agradat…COMPARTIU-HO A LES VOSTRES XARXES !!!!!!!

Anuncis

Un comentari

  1. Retroenllaç: Cicles Formatius Bachillerat Sant Josep Obrer L'Hospitalet. | Sant Josep Obrer

Els comentaris estan tancats.