Com fer una bona gestió de favorits. Dues aplicacions molt útils.

Hola a tothom,

Un cop més, arriba als nostres blogs de Cicles Formatius, de Batxillerat i d’ESO una bona recomenació sobre aplicacions que us ajudaran a navegar millor per internet i a treure’n més profit amb el menys temps possible.

La gestió de favorits, els webs que ens agraden, o enllaços que necessitem desar i als que hi accedim sonvint, esdevé un estalvi importantíssim de temps si es fa ben feta. Cal doncs, conèixer webapps (aplicacions a internet) que ens ajudin a tenir ben emmagatzemants i organitzats aquells links que volem no oblidar, o que utilitzem molt.

És per això que avui us proposem dues aplicacions que, tot i tenir un objectiu comú, ho fan per camins diferents, i això vol dir que no us portem una tria, us portem una parella de webapps que es complementen perfectament. No cal, com deiem, triar-ne una, us aconsellem utilitzar les dues.


 

DELICIOUS: Sant Josep Obrer té un espai a Delicious, des d’on compartim tots els links al diferents articles als blogs del nostre web, però el que us proposem i del que us volem parlar ara no és tan de la funció de Xarxa Social que té Delicious. Us volem parlar de la utilitat que té per a desar links.

Quan entres al teu espai, resulta molt fàcil afegir un link ja copiat, posar-li una etiqueta per a fer-ne una gestió organitzada, i aleshores triar si aquest link es mantindrà privat, o si el podrà veure tothom, i així treballem la funció social del nostre espai.

El vostre espai a Delicious us permetrà tenir ben organitzats tots els vostres links, ja sigui perquè hi aneu molt o bé perquè simplement no volieu perdre un article a un blog que en aquell moment no tenieu temps de llegir.

Un espai al núvol al que hi accedireu també des de dispositius mòbils i que es complementa perfectament amb l’extensió per a Google Chrome, ja que amb un sol clic tindreu un link desat.

StumbleUpon: Aquesta aplicació-xarxa social, en la que podem seguir i ser seguits, ens proposa webs, blogs, articles, o contingut multimèdia en fució d’unes preferències que hem marcat en el moment d’inscriure’ns-hi i que podrem modificar sempre que ho necessitem.

A partir de les propostes que StumbleUpon ens fa, podem organitzar els links en llistes, marcar allò que ens agrada, cosa que també classifica, i seguir usuaris amb preferències similars a les nostres.

A més, també ens permet registar-hi webs, per tal de que, segons la temàtica del web, StumbleUpon les proposi als seus usuaris. L’Stumble és un recurs a internet que us recomanem molt, és molt pràctic i acaba esdevenint una eina força útil per gestionar links relacionats amb la vostra activitat laboral, i també per a gestionar links relacionats amb el vostre oci i interessos.


Bé doncs, esperem que aquesta nova “proposta 2.0” que us portem us hagi agradat i que en treieu profit.

Recordeu que tenim ja una petita col·lecció d’articles sobre Marqueting Digital i ús de recursos 2.0. Us convidem a fer-hi una visita, i si us ha agradat aquest article, us convidem a compartir-ho a les vostres xarxes, simplement clickant en els botons socials que teniu aquí mateix sota l’article !!!

Publicat per ramoncolet

Professor de Cicles Formatius i Assessor de Marqueting Digital.

A %d bloguers els agrada això: